svētdiena, 2013. gada 7. aprīlis

uzturvērtības aprēķināšana


Spēkā stājusies jauna pārtikas vispārējās marķēšanas regula. Tā nosaka jaunu kārtību par  informācijas sniegšanu patērētājiem. Kas ir marķējums, kādām prasībām tam ir jāatbilst un kā ir attēlojama pārtikas produkta uzturvērtība.
Stājoties spēkā jaunajām prasībāmi, uzturvērtības norādīšana marķējumā IR obligāta! Pārtikas produktiem ir jāveic uzturvērtības aprēķināšana. Minimāli ir jānorāda šādi lielumi:
  • enerģētiskā vērtība;
  • tauku,
  • piesātināto taukskābju,
  • ogļhidrātu,
  • cukura,
  • olbaltumvielu un
  • sāls daudzums 100 gramos vai 100 mililitros produkcijas.

Pirms iegādāties uztura bagātinātājus gan vajadzētu papētīt, kas ir minēts uz to marķējuma un vai tas ir patiesi. Diemžēl ne vienmēr tas sakrīt. Meklējiet uzturvielu devas uz uztura bagātinātāju marķējuma. Neuzķeraties uz trikiem, kad jums pārdod īpašus brīnumlīdzekļus par lielu naudu tīklu mārketinga ietvaros. Papētiet sastāvu! Bieži vien dārgajiem produktiem ir precīzi tādi paši analogi atrodami aptiekās par 5-10 reizes zemāku cenu! Ja ir kādi jautājumi, rakstiet xpert@xpert.lv vai šeit kā komentāru. Centīsimies atbildēt ātri.
Daudzi nevēlas iletot minerālvielas un vitamīnus, kas ir uztura bagātinātāju formā un cenšās uzņemt visas nepieciešamās uzturvielas dabiski ar ikdienas uzturu. Šajā gadījumā es ieteiktu pievērst uzmanību kas ir attēlots uz uzturvērtības marķējuma pārtikas produktiem. Ražotāji, kas ciena patērētājus cenšās norādīt uz saviem produktiem uzturvērtību un ja kādā no produktiem ir pietiekami daudz, piemēram, joda, folskābes vai vitamīna C vai kādas citas uztruvielas, to attēlo īpaši uz pārtikas produkta marķējuma.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru